13 Haziran 2014 Cuma

İkili Opsiyonun Diğer Yatırım Piyasalarına Göre Avantajları

Yeni nesil finans piyasası olan ikili opsiyon piyasası yatırımcıları, piyasada işlem gören aktifler üzerinden yürüttükleri tahminler ile gün içerisinde % 75 – 85 gibi yüksek bir oranda kar elde etmektedir. İyi bir piyasa takibi yapıyor ve yatırım araçları üzerinden başarılı tahminler yürütebiliyorsanız, ikili opsiyon ticareti yapabilirsiniz.

İkili opsiyon yatırımı mantığı basittir; belirli bir aktif üzerinden belirli bir süre içerisinde aktif fiyatının yükselecek mi, düşecek mi, buna karar vererek yatırım işlemi başlatabilirsiniz. Bu işleminiz başarı ile sonuçlanırsa gün içerisinde yatırdığınız teminat üzerinden % 85 oranında kar elde edebilirsiniz. İkili opsiyon işlemlerinde en kısa 5 dakika ve en uzun da 1 aydır. Bu süreler yatırım işlemi gerçekleştireceğiniz aktifin dolum süresidir ve işlemi başlatmadan önce bu süreyi belirlemelisiniz.

İkili opsiyon ticaretinin avantajlarına bakmadan önce ikili opsiyon nedir sorusuna cevap vermek istiyoruz. İkili opsiyon, yatırımcı tarafından belirlenen iki değişken üzerinden tahminler çerçevesinde yürütülen bir yatırım işlemidir. İki değişkenden kasıt ise seçilen aktifin yani yatırım aracının dolum süresi içerisinde fiyatının yükseleceği veya düşeceği yönünde yapılan tahminlerdir.

İkili opsiyon ticareti yapmak için herhangi bir varlık alımına gerek yoktur. Yani fiziki bir alım – satım söz konusu değildir. Daha öncede belirttiğimiz gibi yalnızca fiyatlar üzerinden yürütülen tahminler ile kazanç elde edilmektedir. İkili opsiyonun bir diğer avantajı ise gün içerisinde ve hatta saatler içerisinde yüksek oranda kar elde edebilmektir. Aynı zamanda ikili opsiyon yatırımı riski de sınırlıdır. İşlemlere aracılık eden kurumlar yatırımcıların kayıp yaşaması durumunda, % 15 oranında net getiriyi geri ödemektedir. Bu şekilde de teminatınız hiçbir zaman sıfırlanmamaktadır.

Basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiniz ikili opsiyon ticareti için bir danışman ve broker ihtiyacınız da yoktur. Çok fazla ekonomi bilgisi gerektirmeyen ticaret şekli için yatırım araçları ve fiyatları üzerinde etkili olan faktörlerin haberler dahilinde takip edilmesi yeterli olacaktır.

İkili opsiyon yatırımı avantajlarından bir tanesi de kısa sürede yapılan işlemler daha az dalgalanmaya maruz kalır ve bu şekilde başarılı tahminler ile yüksek kazanç getirecek işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder